Wie ben ik!
Marco Brand
Het ontwikkelen en implementeren van kwalitatief hoogstaande muziekeducatie binnen het regulier onderwijs is mijn ambitie. Dit vanuit de wetenschap dat kinderen die opgroeien met muziekonderwijs met een muziekinstrument de wereld een stuk mooier en beter maken. Onomstotelijk is vastgesteld dat kinderhersenen daardoor een enorme positieve ontwikkeling doormaken. De reken en taal vaardigheden gaan met sprongen vooruit. De ontwikkeling op sociaal gebied is ongekend hoog!
Muziekonderwijs, volgens het Leerorkest concept, moet daarom naast rekenen en taal standaard worden aangeboden in het onderwijs ! Leerorkest Drechtsteden
Naast onderwijsinnovatie middels muziek werk ik aan transitie in het voedselsysteem.
Het voedselsysteem moet radicaal veranderen. De weg van ons voedsel van het land tot op het bord moet noodzakelijk anders ingericht worden. Zoeken naar en implementeren van innovatieve oplossingen met duurzaamheid als uitgangspunt is de uitdaging. Hierbij komt mijn jarenlange Retail ervaring uitstekend van pas. De wurggreep waarin het huidige voedselsysteem zit gevangen maakt ontwikkeling en innovatie richting meer duurzame landbouw bijzonder ingewikkeld. Deze haast onmogelijke uitdaging aangaan is wat mij juist enorm motiveert. Er moeten nieuwe wegen worden gevonden om ons voedsel op een veilige, milieuvriendelijke en gezonde manier te verbouwen en consumeren. Ons voedsel is ver van ons af komen te staan. We weten er steeds minder van. Oplossingen liggen voor ons neus, we moeten ze enkel nog begrijpen en toepassen is mijn overtuiging.
Duurzame ontwikkeling, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bevlogen en betrokken, strategisch en praktisch, het verschil maken, positieve impact realiseren.
Onder de vlag van 'Platform Duurzaam Dordrecht' geef ik samen met Conny Taheij richting aan de werkgroep 'Voedsel van Dichtbij Dordrecht'. Deze werkgroep richt zich op activiteiten waarmee de verbinding tussen stad en land(bouw) wordt vorm gegeven. Daarnaast wordt gewerkt aan stevige verbinding tussen overheid, instellingen, bedrijfsleven en wij -medemensen.
Naast onderwijsinnovatie en voedseltransitie werk ik aan opvang en integratie vluchtelingen
Ik hou mij bezig met vluchtelingen en Oekraïense vluchtelingen in het bijzonder. Het zelfbenoemde thema 'Kloof dichten tussen vluchtelingen en lokale samenleving' volgt de zoektocht naar kansen waarmee de kloof kan worden verkleind. Meer empathie, wederzijds begrip over cultuurverschil en-overeenkomst, bruggen slaan en met elkaar zoeken naar mogelijkheden maakt de 'kracht van het verschil' zichtbaar en levert ongekende positieve energie en kansen voor iedereen!
Stichting KunstMakers
Stichting KunstMakers wil een bijdrage leveren bij de ontwikkeling in kunst en cultuur beleving en heeft als doelstelling ‘het bevorderen van het culturele klimaat middels het initiëren van culturele en muzikale evenementen voor alle leeftijdsdoelgroepen’. Deze Dordtse stichting is onder andere verantwoordelijk voor de oudste 'Cello Biënnale' van Nederland dat zich ontwikkeld van een lokaal evenement, huidig, richting een festival met nationale uitstraling, in 2027! Ik ben vereerd deze stichting als voorzitter te mogen vertegenwoordigen.